Deze pannenkoeken zijn heerlijk als eiwitrijke lunch of tussendoortje. Ze kunnen goed van tevoren worden klaargemaakt en kunnen zowel koud als warm worden gegeten. De smaken van walnoot, brie en spinazie passen perfect bij elkaar en de zongedroogde tomaat maakt het geheel van smaken af. De pannenkoeken worden gemaakt van havermout, dus ze vullen goed.
Eiwitrijke vulling
Deze pannenkoek wordt gemaakt van havermout en daardoor extra gezond. Daarnaast wordt hij gevuld met brie, walnoot, spinazie en zongedroogde tomaten, vier items vol met eiwitten . Een perfecte combi voor een sportieve dag.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
100 g instant oats50 g bloem
2 st eieren
200 ml melk
10 g roomboter
2 el zongedroogde tomaatjes
60 g brie
100 g verse spinazie
2 el walnoot
Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem met de gemalen havermout en een snufje zout. Voeg de eieren en de melk toe. Klop met een garde tot een glad beslag.2. Bak de pannenkoeken rustig in de roomboter in een koekenpan.
3. Laat in een andere (grote) koekenpan de spinazie slinken in een klein scheutje olijfolie. Maak op smaak met peper en zout.
4. Snijd de zongedroogde tomaatjes en brie in reepjes. Breek de walnoten in stukjes.
5. Vul de pannenkoeken met de spinazie, brie, walnoten en zongedroogde tomaatjes.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 740 kcalKoolhydraten: 60 g
Eiwitten: 30 g
Vetten: 35 g
Vezels: 9 g