Waar een aantal jaar geleden havermout nog iets suf was van je grootouders, heeft het een gigantische comeback gemaakt. Een fenomeen inmiddels in Nederland, havermout klaarmaken de avond (of twee uur) van tevoren. Vandaar de naam overnight oats. De smaken trekken goed in de havermout en hij is lekker koud.
Gezond aankomen
Een makkelijk en gezonde manier om de dag te beginnen is met deze overnight oats. Fijne smaken, boordevol vezels, eiwit en vitamines.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 7 minuten (en nacht in de koelkast)
Ingrediënten:
60 g instant Oats
350 ml melk
30 g Whey excellent, vanille
1 tl kaneel
1 st appel
2 el walnoten
Paar takjes munt
Bereidingswijze:
1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
2. Maak de gemalen havermout klaar zoals aangegeven op de verpakking met de door jouw gewenste zuivel. Roer regelmatig en voeg de kaneel en eiwitpoeder toe. Blijf roeren totdat hij de juiste dikte heeft bereikt. Zet het vuur uit.
3. Voeg de appel toe als de havermout nog warm is. Schep in een bakje en laat afkoelen in de koelkast.
4. Breek de walnoten grof en snijd de munt in reepjes.
5. Haal de havermout uit de koelkast en maak hem af met de munt en de walnoten. Voeg indien gewenst nog een paar plakjes appel toe.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 654 kcal
Koolhydraten: 57,7 g
Eiwitten: 43,5 g
Vetten: 25,3 g
Vezels: 7,1 g