Een heerlijk, snelle vegetarische pasta die goed vult. Handig om mee te nemen voor onderweg of bij een picknick.
Gezond aankomen
Zacht gestoofde venkel, olijven en zongedroogde tomaten aangevuld met pasta zorgen voor fijne, lichte avondmaaltijd, die wel veel (gezonde) calorieën bevat. Dit recept is ideaal voor als gezond aankomen je doel is.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
150 g volkoren pasta
2 st venkel
100 g olijven
100 g zongedroogde tomaten
100 g geraspte oude kaas
paar takjes oregano
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
2. Snijd de venkel door de helft en verwijder de harde kern. Snijd de rest in plakjes.
3. Verwarm een scheut olijfolie in een brede koekenpan en bak de venkel op hoog vuur 2-3 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat 4-5 minuten zachtjes stoven.
4. Snijd ondertussen de olijven doormidden en de tomaten in reepjes. Voeg deze toe aan de venkel.
5. Voeg de gekookte pasta toe en maak op smaak met peper, zout, olijfolie en de oregano.
6. Serveer met de geraspte oude kaas.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 826 kcal
Koolhydraten: 65 g
Eiwitten: 30 g
Vetten: 46 g
Vezels: 16 g