Chili con Carne Diablo
4 personen
400 gram biefstuk tartaar
1 klein blikje bruine bonen met vocht
1 kleine rode ui, gesnipperd
8 grote champignons, in plakjes gesneden
1 grote vleestomaat, ontveld en in grove stukken gesneden
1 rode paprika (80gr), in reepjes gesneden, zonder zaad
1 groene paprika (80gr), in reepjes gesneden, zonder zaad
20 gram geraspte oude kaas
100 gram courgette, in blokjes gesneden
100 gram maïskorrels uit blik, uitgelekt
100 ml water
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels tabasco
2 theelepels sambal oelek
1 teentje knoflook
1 theelepel zout
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, roerbak hierin de gesnipperde ui, tomaat, paprika, courgette en champignons 5 minuten op een matig vuur.
- Voeg de maïskorrels en de bruine bonen toe, laat dit 1 minuut meekoken. Zet het vuur uit
- Vermeng het tartaar met de kruiden. Verhit een eetlepel olie in een wok en bak de tartaar rul op een matig vuur.
- Voeg de roergebakken groente toe en 100 ml water, laat het geheel 2 minuten sudderen (af en toe roeren).
- Verdeel de chili over 4 schalen, garneer met de geraspte oude kaas.
- Serveer met een knapperige ijsbergsalade.
Deze maaltijdsalade bevat afgerond maar zo'n 1200 Kcal.
Als je deze schotel met 4 personen deelt, krijg je maar 300 Kcal binnen die
ook nog eens grotendeels uit eiwitten bestaat.
Per schotel
Eiwitten: 114 gram / koolhydraten: 73 gram / vet: 30 gram
Per persoon
Eiwitten: 29 gram / koolhydraten: 18 gram vet: 7,5 gram
Pittige biefstuk reepjes met paksoi
4 personen
400 gram biefstuk in dunne reepjes gesneden
200 gram Basmati rijst
4 strengen paksoi in grove stukken gesneden
50 gram peultjes
2 takjes peterselie fijngesneden
1 rode paprika in ringen gesneden
50 gram baby maïs uit blik
1 kleine rode ui fijngesneden
8 champignons in plakjes gesneden
1 lepel Olijfolie
1 eetlepel Ketjap Manis
2 theelepels Sambal Badjak
10 gram sesamzaadjes
1 teentje knoflook fijn geperst
1 snufje peper
1 snufje zout
- Kruid de biefstuk reepjes met het zout, peper en de fijn geperste knoflook.
- Verhit de olie in een wok, roerbak hierin de biefstukreepjes gaar, voeg de baby maïs op het laatst toe.
- Kook de paprika, paksoi, peultjes en champignons in een pannetje totdat ze beetgaar zijn.
- voeg het groente mengsel toe aan de biefstuk en roerbak het geheel nog 2 minuten, roer op het laatst Ketjap Manis, Sambal Badjak en de sesamzaadjes erdoor.
- Voor het opdienen garneren met peterselie.
- Voor een extra exotisch tintje aan deze maaltijd kun je deze zoetzure komkommer salade 1 dag van te voren maken, hier zijn de benodigdheden:
1 komkommer, 1 rode ui, 100 ml water, 100 ml natuurazijn, 1 eetlepel zoetstof, 1 mespuntje gemalen kruidnagel, snufje zout en een snufje zwarte peper
Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in ringen. Doe 100 ml water en 100 ml azijn in een schaal en voeg er 2 eetlepels suiker, een mespuntje kruidnagel, peper en zout aan toe. Roer het even door en meng daarna de komkommer en de rode ui er doorheen. Zet het 1 dag in de koelkast om de smaak goed erin te laten trekken. Haal voor het opdienen de rode ui eruit en giet eventueel af.
Deze heerlijke maaltijd voor 4 personen bevat afgerond maar zo'n 1370 calorieen.
Als je deze schotel met 4 personen deelt, krijg je per persoon maar 342,5 calorieen binnen, die ook nog eens grotendeels uit eiwitten bestaat.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per schotel:
Calorieen: 1370
Koolhydraten: 171.6
Vet: 26
Eiwit: 114
Voedingswaarde per persoon is:
Calorieen: 342,5
Koolhydraten: 42,9
Vet: 6,5
Eiwit: 28,5
TexMex schotel
4 personen
4 kleine Tortilla's (santa maria)
1 eetlepel 20+ geraspte kaas
180 gram kipfilet in reepjes gesneden
2 eetlepels mais uit blik
1 kleine rode ui
2 eetlepels Curry (Heinz)
100 gram courgette
1 vleestomaat, ontveld en in blokjes gesneden
1 lepel Olijfolie
2 theelepels Sambal Oelek
360 gram aardappelen
1 paprika
1 snufje peper
1 snufje zout
1 snufje knoflookpoeder
1 theelepel kipkruiden
- Kruid de kip met met zout, knoflook poeder, kipkruiden en peper.
- Verhit de olie in een wok, roerbak hierin de kipfilet gaar.
- Kook de paprika en de courgette in een pannetje totdat ze beetgaar zijn.
De Aardappelen:
- Was de aardappelen en prik er gaatjes in
- leg ze in een schaal in de magnetron
- per aardappel 3 minuten (dus bij 4 aardappelen 12 minuten) instellen op de hoogste stand.
- haal de aardappelen uit de magnetron en wikkel ze in aluminium folie laat ze tien minuten staan dan zijn ze klaar.
- meng de kip, groente en mais roerbak het geheel nog 2 minuten en voeg op het laatst de curry en sambal bij.
Voedingswaarde per schotel:
1246 calorieen
Koolhydraten: 159 gram
Vet: 44 gram
Eiwit: 63 gram
Categorieën: Gezonde recepten afvallen