Erythritol

Erythritol is een suikeralcohol waarvan klanten zeggen dat het een uitstekende smaak heeft. Het wordt geproduceerd door de glucose in maïszetmeel te fermenteren en heeft 70% van de zoetheid van suiker maar 5% van de calorieën.
  • now erythritol
    4 beoordeling(en)

    Niet op voorraad

      € 14,50

1 product

Wat is Erythritol?

Erythritol poeder is een koolhydraatarm alternatief voor suiker. Het is een natuurlijke zoetstof met bijna nul calorieën. Erythritol is een aangenaam smakende natuurlijke zoetstof die geweldig is voor caloriearme en suikervrije recepten. Heeft een lage glycemische impact en is tandvriendelijk. Erythritol is ongeveer 70% zo zoet als suiker zonder de calorieën. Erythritol wordt veelal gemaakt uit niet-GMO maïs.

Erythritol is volgens de FDA een natuurlijke zoetstof omdat erythritol is afgeleid van een natuurlijke bron en in de natuur voorkomt.

Poedervormige erythritol-zoetstoffen bakken op een manier die bijna identiek is aan suiker en worden gemaakt door bepaalde natuurlijke suikers te combineren en te fermenteren. Het wordt geproduceerd door de glucose in maïszetmeel te fermenteren en heeft 70% van de zoetheid van suiker maar 5% van de calorieën.

Erythritol als vervanger voor suiker

Erythritol heeft een glycemische index van nul en een calorische waarde van 0,2 calorieën per gram, waardoor het in wezen niet-calorisch is. Deze zoetstof wordt gemaakt via fermentatie van glucose en sucrose om een ​​product te creëren dat ongeveer 70 procent zo zoet is als suiker.

Erythritol is een van de meest populaire alternatieve zoetstoffen voor normale suiker op basis van sucrose, omdat het geen nasmaak heeft en goed mengt met andere voedingsmiddelen. Het is niet nodig om specifieke recepten te maken met erythritol - gebruik het gewoon in plaats van dezelfde hoeveelheid suiker.

Erythritol is een polyol, een soort koolhydraat dat moeilijk te verteren is voor je lichaam en bijgevolg wordt uitgescheiden in de urine. Omdat je spijsverteringsstelsel geen erythritol kan opnemen, kan te veel erythritol maag-darm klachten veroorzaken; deze zijn echter minimaal in vergelijking met andere alternatieve of kunstmatige zoetstoffen.

Het gebrek aan bijwerkingen en smaak van deze zoetstof betekent dat erythritol suiker beter kan vervangen dan de meeste andere alternatieven voor standaard sucrosesuiker.

Erythritol versus Stevia versus Xylitol

Erythritol en xylitol lijken op chemisch niveau redelijk op elkaar, aangezien beide polyolen zijn. Dit betekent dat de manier waarop ze in het lichaam werken en hun bijwerkingen vergelijkbaar zijn. Het belangrijkste verschil is dat je meer erythritol kunt gebruiken dan xylitol; in overmaat zullen ze dezelfde maag-darm klachten veroorzaken. Als milieuvriendelijk en goedkoop product is xylitol echter een betere keuze: het kan gemakkelijk worden gemaakt van een grotere verscheidenheid aan planten en van planten die anders als afval zouden worden beschouwd.

Xylitol en erythritol versus stevia is een veel complexere vergelijking. Objectief gezien is stevia beter omdat het een caloriearme zoetstof is in vergelijking met xylitol en erythritol, beide technisch laagcalorische zoetstoffen. Stevia is ook bruikbaar als hele plant en natuurlijker als product, meestal met aanzienlijk minder bewerking.

Dit betekent dat je een verscheidenheid aan producten kunt verkrijgen, variërend van stevia-plant poeder tot de hoogintensieve zoetstoffen die eruit kunnen worden geëxtraheerd, in plaats van alleen de gekristalliseerde versies die beschikbaar zijn voor xylitol en erythritol. Stevia heeft ook geen grote bijwerkingen en een groot aantal gezondheidsvoordelen in vergelijking met xylitol en erythritol.

Als het echter om koken gaat, zijn erythritol en stevia niet vergelijkbaar. Stevia lijkt veel meer op xylitol — een milieuvriendelijk product dat nuttig is in specifieke voedingsproducten. Het feit dat stevia zo zoet is, betekent dat je het niet op dezelfde manier kunt gebruiken als sucrose of erythritol, wat resulteert in de noodzaak om recepten aan te passen. Het heeft ook een vreemde nasmaak die kan worden vergeleken met zoethout - een ietwat bittere smaak die als ongewenst kan worden beschouwd voor dagelijks gebruik.

Is erythritol gezond?

Erythritol wordt algemeen beschouwd als een van de gezondste suikeralcoholen. Het is calorievrij, verhoogt de bloedsuikerspiegel niet en veroorzaakt minder snel spijsverteringsproblemen als de andere suikeralcoholen.

Is erythritol veilig?

Over het algemeen lijkt erythritol erg veilig te zijn. Er zijn meerdere onderzoeken bij dieren uitgevoerd naar de toxiciteit en effecten op het metabolisme. Ondanks langdurige toediening van grote hoeveelheden erythritol, zijn er geen ernstige bijwerkingen vastgesteld.

Erythritol kopen

Bij Bodystore hebben we Erythritol van verschillende merken waaronder de Erythritol van NOW Foods. Bestel je Erythritol vandaag nog bij Bodystore. Als je op werkdagen voor 21.00 uur bestelt, dan heb je je bestelling de volgende al dag in huis.

question-mark-circle
Heb je ergens hulp of advies bij nodig? Laat het ons hier weten!
We streven ernaar je bericht binnen 4 uur te beantwoorden (ma-vr).
loader
Laden...